Bästa plattången

Att hitta den bästa plattången på marknaden kan vara en utmaning. Det finns så många olika modeller att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för ens behov. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av de bästa plattängerna som finns tillgängliga idag, och ge dig lite tips och råd för att hjälpa dig att välja rätt.

GHD Gold Professional Styler

En av de mest populära plattängerna på marknaden är GHD Gold Professional Styler. Denna plattång är känd för sin höga kvalitet och fantastiska resultat. Den har keramiska plattor som är skonsamma mot håret och ger ett jämnt värmeöverförande. Dessutom har den en automatisk avstängningsfunktion, vilket är bra om du är rädd att glömma att stänga av den.

BaByliss Pro Titanium

En annan plattång som är värd att överväga är BaByliss Pro Titanium. Den här plattången är känd för sin långa hållbarhet och snabba uppvärmningstid. Den har också titanbelagda plattor som hjälper till att minimera friktion och skador på håret. Dessutom har den en temperaturinställning som gör det möjligt att anpassa värmen efter din hårtyp.

Remington Keratin Protect

Remington Keratin Protect är ännu en bra plattång att ha i åtanke. Den har keramiska plattor som är berikade med keratin och mandelolja, vilket hjälper till att göra håret starkare och friskare. Plattången har också en digital display där du kan se och justera temperaturen. Dessutom har den en funktion som låser ihop plattorna när du inte använder den, vilket gör den enkel att förvara.

Hur väljer man rätt plattång?

När det gäller att välja rätt plattång är det några faktorer du bör ta hänsyn till:

  • Hårtyp: Vilken typ av hår har du? Tjockt, lockigt hår kräver oftast en plattång med högre värme än tunna, raka hårstrån.
  • Plattornas material: Keramiska plattor är skonsammare mot håret än metalliska plattor. Om du har skadat eller kemiskt behandlat hår kan det vara värt att investera i en plattång med keramiska plattor.
  • Temperaturinställningar: Om du vill kunna anpassa värmen efter din hårtyp bör du välja en plattång med temperaturinställningar.
  • Extra funktioner: Tänk på vilka extra funktioner som kan vara viktiga för dig, som exempelvis automatisk avstängning eller låsfunktion.

Vanliga frågor

Kan jag använda en plattång varje dag?

Det är möjligt att använda en plattång varje dag, men det kan vara skadligt för håret om du inte tar hand om det ordentligt. Se till att använda en värmeskyddande spray innan du plattar håret och undvik att använda för hög värme. Att använda plattången med jämna mellanrum istället för dagligen kan hjälpa till att minimera skador.

Hur länge håller en plattång?

Hur länge en plattång håller beror på flera faktorer, inklusive hur ofta den används och hur väl den sköts om. Generellt sett kan en bra plattång hålla i flera år om den används och underhålls på rätt sätt.

Kan jag använda en plattång på fuktigt hår?

Det är inte rekommenderat att använda en plattång på fuktigt hår, eftersom det kan skada håret. Det är bäst att torka håret helt innan du använder plattången för att undvika skador.