Airfryers – Bäst i test 2024: topp 3 bästa airfryers & luftfritöserna

1. Philips Avance Collection XXL HD96502. Philips Essential HD92523. Cosori Dual Blaze
Philips Avance Collection XXL HD9650Philips Essential HD9252Cosori Dual Blaze
Se priset härSe priset härSe priset här

Airfryers, eller luftfritöser som de också kallas, har blivit en riktig snackis de senaste åren. Med löften om att leverera friterad mat utan den olja och de kalorier som traditionella fritöser ger har de snabbt blivit en favorit i många svenska hem. Men med så många modeller och märken på marknaden, hur vet du vilken som är bäst? I denna artikel tar vi en närmare titt på vad du bör tänka på när du väljer en airfryer och ger några allmänna riktlinjer för att hitta den bästa för dina behov.

Topp 3 airfryers bäst i test 2024

1. Philips Avance Collection XXL HD9650

image

Philips Airfryer XXL utnyttjar varmluftsteknik för att framhäva smaken i familjens älskade rätter på ett mer hälsosamt sätt, med minimalt behov av olja. Den framstående Twin TurboStar-teknologin är designad för att minska det mättade fett som naturligtvis utsöndras av råvarorna under matlagningen. Överflödigt fett från livsmedel som fläsk eller kyckling samlas noggrant upp av en integrerad fettreducerare, förhindrande att det konsumeras. Resultatet är en knaprig och välsmakande rätt med mindre kaloriinnehåll.

Se priset här

2. Philips Essential HD9252

image 1

Airfryer HD9252/90 från Philips Philips Airfryer Compact HD9252/90 är en fritös som utnyttjar varmluftsteknik för att hälsosamt framhäva smaken på dina rätter.

Knaperstekt yta med lägre fettinnehåll Philips Airfryer rankas som en toppprodukt i många kök världen över. Med dess Rapid Air-teknik erbjuds mat som är krispig utanpå och saftig inuti. Utforska den rika samlingen av recept via NutriU-appen.

Hälsosam tillagning genom Rapid Air-systemet Tack vare Rapid Air-systemet och dess speciella design, sprids varm luft effektivt för att skapa maträtter med krispig yta och saftig kärna, allt med minimalt tillsatt olja.

Tillaga med betydligt mindre fett Med Philips Essential Airfryer får du fram smakrik mat med en reduktion av fettinnehållet upp till 90 %.

Smakfulla Airfryer-recept för ett sunt leverne NutriU-appen bjuder på en rad inspirerande Airfryer-recept som både är välsmakande, nyttiga och enkla att följa, allt framtaget av näringsspecialister.

Recept utformade efter dina preferenser Med NutriU får du dagliga matförslag baserade på dina smakpreferenser. Ju mer du använder appen, desto bättre anpassade receptförslag får du. Inspireras av andra matentusiaster och följ de med liknande smakintressen.

Touchskärm med sju förprogrammerade lägen Välj och laga mat genom ett enkelt knapptryck. De förinställda alternativen inkluderar bland annat frysvaror, färskpotatis, kött, fisk, kyckling, bakverk och grillade grönsaker.

Håll varmt-alternativ Middagen klar när du vill ha den. Varmhållningsfunktionen bibehåller matens temperatur i upp till 30 minuter.

Mångsidiga matlagningsoptioner Nya Philips Essential Airfryer är ditt allt-i-ett-verktyg: fritera, baka, grilla, rosta eller värma upp! Du får perfekta resultat oavsett val av tillagning.

Husmanskost förenklat Optimera din Airfryers kapacitet och servera måltider som är rika på smak och nyttighet. Utnyttja de tidsbesparande funktionerna och förädla dina kulinariska färdigheter för att skapa rätter som hela familjen kommer att uppskatta.

Bekväm i användning och underhåll Alla avtagbara komponenter är diskmaskinssäkra. Airfryerens QuickClean-korg har en non-stick-yta som förenklar rengöringen, och till skillnad från konventionell fritering, slipper du oönskade matos.

Se priset här

3. Cosori Dual Blaze

image 2

Cosori Dual Blaze Airfryer CAF-P583S-KEUR En banbrytande Airfryer-upplevelse Upplev den perfekta balansen mellan enkelhet och hälsa. Med den avancerade 360 TermoIQ™-tekniken och smarta funktioner i en snygg, kompakt enhet står Cosori Dual Blaze Airfryer redo att förvandla ditt kök.

360 Termo-teknologi Unik patenterad teknik Vår exklusiva 360 Termo IQ™-teknik anpassar värmen automatiskt genom hela tillagningen för att säkerställa jämn och konsekvent matlagning.

12 programmerbara tillagningslägen Med Dual Blaze™ Airfryer kan du enkelt välja bland 12 förprogrammerade lägen för att matcha dina kulinariska behov med bara ett knapptryck.

 • Kyckling
 • Biff
 • Skaldjur
 • Pommes frites
 • Grönsaker
 • Frysta produkter
 • AirFry
 • Bakning
 • Stekning
 • Grillning
 • Uppvärmning
 • Värmehållning

Innovativt värmesystem Enastående dubbelt värmeelement Med sitt unika dubbla värmeelement kan Dual Blaze Airfryer tillaga mat upp till två gånger snabbare än en konventionell ugn, leverera enastående krispighet och eliminera behovet av att vända eller skaka rätten.

VeSync: Smarta matlagningsassistenten Maximera din Airfryer med VeSync-appen. Utforska en skattkista av Cosori-recept, håll reda på dina favoriter och styr start, paus och avslutning av din matlagning.

Fjärrstyrd bekvämlighet Styr ditt kök direkt från mobilen. Övervaka matlagningen var du än befinner dig i hemmet med VeSync, som också notifierar dig när ditt måltid är färdig.

Appdriven inspiration I VeSync-appen kan du välja recept som automatiskt programmerar Airfryer med rätt tid och temperatur. Modifiera, granska tidigare rätter eller sätt ihop dina egna favoriter.

Styr med din röst Fullända din matlagning med röststyrning via Amazon och Google Home. Starta, välj program, pausa eller avsluta matlagningen med bekväma röstkommandon.

Branschledande utrymme Med sin rymliga kapacitet på 6,4 liter och plats för 2,5 kg mat är Dual Blaze optimal för familjer om 3-6 personer, vilket placerar den i toppen bland konkurrerande produkter av samma storlek.

Sundare tillagning Förutom att ersätta en rad köksapparater kan Cosori Dual Blaze Airfryer förbereda måltider med upp till 90 % mindre fett, utan att tumma på smak.

Underhåll utan krångel Korgen, tillverkad i non-stick PFOA- och BPA-fri aluminium, är enkel att rengöra både för hand och i diskmaskin. En avtagbar grillplatta förenklar rengöringen ytterligare.

Effektiv grillplatta Denna platta separerar överflödig olja från ditt matlagning samtidigt som den optimerar luftcirkulationen. När matlagningen är klar, tas den enkelt bort.

I paketet finner du:

 • Cosori Dual Blaze Airfryer
 • Grillplatta
 • Grillspettsställ med 5 spett
 • Receptbok och användarmanual.
Se priset här

Vad är en airfryer och hur fungerar den?

En airfryer fungerar genom att cirkulera het luft runt maten, vilket ger den en krispig yta utan behov av olja. Detta sker med hjälp av en inbyggd fläkt som blåser varm luft runt maten i en snabb takt. Resultatet blir mat som är krispig på ytan men saftig inuti, mycket likt den mat du får från en traditionell fritös – men med mycket mindre fett.

Varför välja en airfryer?

Det finns flera fördelar med att använda en airfryer jämfört med andra matlagningsmetoder. För det första, eftersom de använder mycket mindre olja än traditionella fritöser, producerar de mat med mycket mindre fett. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som är medvetna om sitt kaloriintag eller som försöker äta hälsosammare. Dessutom uppvärms airfryers snabbt, vilket minskar tillagningstiden jämfört med andra metoder.

Saker att tänka på när du väljer en airfryer

Det finns några viktiga faktorer att beakta när du bestämmer dig för vilken airfryer du ska köpa. Här är några att tänka på:

 • Storlek och kapacitet: Hur mycket mat behöver du laga åt gången? För mindre hushåll kanske en mindre modell fungerar bäst, medan större familjer kan behöva en modell med större kapacitet.
 • Pris: Precis som med alla köksapparater varierar priserna på airfryers kraftigt beroende på märke, modell och funktioner.
 • Användarvänlighet: Titta på hur enkelt det är att använda och rengöra den valda modellen. Vissa modeller kommer med digitala skärmar och förprogrammerade inställningar, medan andra kan vara mer grundläggande.
 • Extra funktioner: Vissa airfryers erbjuder extra funktioner, som rotering för jämn tillagning eller förmågan att grilla, baka eller rosta.

Rengöring och underhåll

Ett av de största klagomålen med traditionella fritöser är hur svåra de kan vara att rengöra. Lyckligtvis är många airfryers designade med rengöring i åtanke. De flesta modeller har löstagbara delar som kan tvättas i diskmaskin, vilket gör rengöringsprocessen mycket enklare. För bästa resultat, se till att rengöra din airfryer regelbundet för att undvika uppbyggnad av matrester och fett.

Slutsats

Airfryers erbjuder en hälsosammare, snabbare och ofta mer bekväm lösning för att tillaga friterade rätter. Med så många modeller att välja bland kan det vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. Genom att tänka på dina specifika behov och göra lite forskning kan du dock hitta den perfekta modellen för ditt hem. Oavsett vilken modell du väljer, kommer du snart att njuta av krispig, saftig mat utan allt det extra fettet!